Waarom Actieve meditaties

Veel meditatietechnieken vereisen dat men onbeweeglijk stil kan zitten. Maar door de
opgehoopte spanning in ons lichaam en in onze geest is dat voor velen van ons moeilijk.

De Actieve Meditaties zijn weten schappelijk ontwikkeld om ons in staat te stellen ons bewust te uiten en onderdrukte gevoelens en emoties te ervaren en op een nieuwe manier te leren inzicht te krijgen in onze gewoonten en patronen.

Door chaotische methoden wordt het brein krachteloos. Het heeft niets te doen. De methode is zo chaotisch dat het centrum automatisch van het brein naar het hart wordt geduwd. Als je de methode van de Dynamische Meditatie heftig en chaotisch doet, beweegt je centrum naar het hart. Dan is er een catharsis. Een catharsis is nodig want het hart is zó door het brein onderdrukt.

Het brein heeft zoveel overgenomen. Er is geen plaats voor het hart, dus de verlangens van het hart worden onderdrukt. Als het hart licht en ontlast wordt, wordt het centrum van bewustzijn nog verder naar beneden geduwd, het bereikt de navel. De navel is de bron van vitaliteit. Als je begrijpt met het brein is er geen transformatie. Het ultieme kan niet gekend worden via het brein. Als je deze meditaties vaker doet ga je steeds meer het helende effect ervan merken.

 

“De (actieve) meditaties die we met elkaar hebben gedaan hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat bij mij het besef groeide dat ik weer een vast moment op de dag wil inplannen om de verbinding met mijn kern/essentie sterker te maken. Dit besef ontstond mede doordat ik tijdens de training meer (lijfelijke) verbinding ervoer met mezelf”

                                                                                                            – Neeltje