Agenda

MANNENCIRKEL

OP EEN DIEPER NIVEAU JE MANNELIJKHEID ERVAREN

De mannencirkel is voor mannen die op een ontspannen wijze contact willen maken met zichzelf. Die ‘uit de ban’ van hun verleden willen loskomen en weer vanuit hun essentie en kracht willen gaan leven. Die willen ontdekken waar hun verlangen ligt en de inspiratie naar uitgaat, en wat er voor nodig is om daar meer invulling aan te geven in het leven.

In de mannencirkel helpen, ondersteunen en bekrachtigen we elkaar om je mannelijke essentie op de diepste wijze te transformeren. Het is de plek voor mannen die op zoek zijn naar een plek waar ze op een regelmatige basis contact kunnen maken met anderen op dit pad.

Wat je krijgt

2 x een 2,5 uur durende groepsbijeenkomst per maand.

Verbinden met andere mannen die een gelijkwaardig pad bewandelen.

Specifieke persoonlijke begeleiding binnen de groep om alle aspecten van jouw ontwikkeling en groei als man te ondersteunen.

De groep stelt je in staat om specifieke vragen te stellen met betrekking tot je ontwikkeling, om te delen en uit te drukken wat echt op je hart ligt. Je wordt ook aangemoedigd om deel te nemen door jouw eigen vragen te stellen, en door de andere mannen in de groep aan te spreken en/of te steunen wanneer ze iets delen.

Wat je moet weten

De groep komt twee keer per maand bijeen op woensdagavond van 19.30 t/m 22.00.

Groep 1

4 en 18 jan. 1 en 15 feb. 1, 15 en 29 maart. 5 en 19 april. 3, 17 en 31 mei. 7 en 21 juni. 5 en 19 juli. 6 en 20 sept. 

Groep 2

11 en 25 jan. 8 en 22 feb. 8 en 22 maart. 12 en 26 april. 10 en 24 mei. 14 en 28 juni. 12  juli. 13 en 27 sep.

De kosten bedragen € 40,00 per maand.

Enkele thema’s die aan bod komen zijn

Wat is er nodig om jouw volledige mannelijke potentieel te ontwikkelen?

Kracht en autonomie (werken met woede)

Werken met de mannelijke archetypen

Familieopstellingen en systemisch werk

Meditatie en spirituele bewustwording

Energetische polariteit begrijpen, balans tussen jouw innerlijke man en vrouw

Schaduw en verslaving

Kwetsbaarheid en schaamte

Passie en werk

Vrouwen, relaties, seksualiteit en partnerschap, wat is echte intimiteit? 

Praktische technieken om diepere polariteit en energetische potentie te ontwikkelen, waaronder lichaamswerk, breathwork, bio energetica en actieve meditaties.

 

“Wat ik het meest waardeer tijdens de Mannencirkel is de veilige sfeer, de openheid en kennis en ervaring van Niravo. Daarnaast is het voor mij heel belangrijk en heel fijn dat we dit in zo’n fijne groep kunnen doen. Het vertrouwen en de kwetsbaarheid hebben me geholpen om meer in verbinding proberen te komen en me hierover open te stellen”

                                                                                                               – Rutger

 

Voor opgave of informatie: niravodenheijer@gmail.com. Telefonisch contact en kennismaking is altijd mogelijk.

KONING, KRIJGER, MAGIER, MINNAAR

ONTWIKKEL JE VOLLEDIGE MANNELIJKE POTENTIEEL

De evolutie heeft ervoor gezorgd dat krachtige hulpbronnen van mannelijke archetypen in iedere man zijn ingeprent en dat daar een beroep op kan worden gedaan. De vier belangrijkste bronnen van volwassen mannelijke energie zijn de Koning, de Krijger, de Magiër en de Minnaar. Ze overlappen elkaar en verrijken elkaar onder ideale omstandigheden.

Om meester te worden over je leven en de wereld om je heen moet je als man kennis hebben van deze archetypen. Dit is ook de wereld van jouw schaduw, jouw angsten, wonden en frustraties. Zonder zijn eigen schaduw (onderdrukte archetype) te omarmen kan de man zijn meesterschap niet nemen en kan een man niet transformeren.

Met het werken met deze archetypische krachten wil ik je laten zien hoe je dit positieve archetypische potentieel voor jouw eigen welbevinden kunt aanspreken.

Onder begeleiding wordt een veilige bedding gemaakt waarin tijdens een opstelling met behulp van representanten je persoonlijkheid in kaart wordt gebracht. Het laat zien wie je bent en in hoeverre deze archetypen en energieën met elkaar in harmonie dan wel in onbalans zijn. Soms zal het ook confronterend en uitdagend zijn. Het kan je triggeren, uit je comfortzone halen, maar bovenal transformeren en bekrachtigen. Na deze workshop ben jij een completere man!

De workshop kan de basis vormen voor een individueel coaching traject.

Datum volgt // 10.00 t/m 17.00 // De Bloeiende Lotus // Groningen // € 50,00

Opgave via: niravodenheijer@gmail.com

Learn the true topography, the mountains and wonderful archetypes are not inside you, not inside your consciousness, you are inside them, trapped and howling to get out  

ZWEETHUT CEREMONIE 

EEN DAG VOL ONTSPANNING, HELING EN  DIEPGANG 

Tijdens deze dag nemen we jullie mee op ‘reis’ in contact met jezelf en de natuur om je heen. Zo leiden we je naar je kracht en helderheid waardoor je meer leert vertrouwen op jezelf en zelfverzekerder wordt.

We richten ons op wat kan helpen wanneer je iets spannend vind, wat je daarbij helpt om verder te komen. Hierbij maken we gebruik van een moderne vorm van een ‘Rite of Passage’, oftewel het succesvol doorstaan van een ‘beproeving’, de zweethut.

De zweethut is een gezonde uitdaging die een belangrijke maar veilige mate van risico in zich draagt. De zweethut wordt vaak vergeleken met een verblijf in de duisternis van de baarmoeder in afwachting van de geboorte. Zo maken jullie opnieuw je herintrede in de wereld.

De rest van je leven zul je kunnen putten uit de kracht die je tijdens deze dag in jezelf hebt ontdekt!

Eenieder wordt uitgenodigd om iets voor de gezamenlijke maaltijd (potluck) mee te nemen, zodat we na de zweethut met z’n allen van een feestelijke maaltijd kunnen genieten!

Datum volgt // 10:00 t/m 18:00 // Centrum Zunnekaant // Orvelte // € 50,00 p/p.

Inspiratie!

https://www.niravodenheijer.nl/het-ongetemde-in-jongeren/

No civilization has ever survived unless the elders saw it their duty to pass on gifts of Spirit to the young ones

DE WEG NAAR JE ESSENTIE

Deze training wordt je aangeboden in samenwerking met De Herstelacademie. Een plek waar jij in de ontmoeting met anderen, en ongeacht jouw of hun achtergrond, jezelf kunt ontwikkelen. Hier bieden wij jou de ruimte om in de gelaagdheid van jouw eigen ervaringen nieuwe en onverwachte wendingen te ontdekken, om te ontdekken wat er werkelijk toe doet en zo jouw eigen magie te creëren.

WAT WE GAAN DOEN

De training richt zich erop dat je leert dieper te voelen in jezelf, en leert te gaan van ‘bedenken vanuit je hoofd’, naar voelen wat wezenlijk voor je is, zo kom je tot meer authenticiteit en autonomie. Tegelijkertijd leer je basisvaardigheden om jezelf op een andere manier te benaderen. Je verdiept je inzicht in de patronen waardoor je vastloopt en onderzoekt hoe je daar anders mee om kunt gaan.

Je leert over hoe overtuigingen en gevoelens uit je jeugd je huidige volwassen leven nog steeds beïnvloeden. Je leert hoe je middels ervarings- en lichaamsgerichte technieken jezelf meer bewust kunt ervaren om zo te ontdekken wat jij werkelijk nodig hebt en wat jou ondersteund daarin. 

Je in een groep begeven heeft ook een meerwaarde. Zo stimuleren we elkaar en werkt het aanvullend omdat het je iets biedt wat alleen kan ontstaan in de aanwezigheid van anderen. In een groep vind je herkenning, ontmoet je mensen met dezelfde ‘uitdagingen’, die echt begrijpen wat je voelt en vind je voorbeelden van hoe anderen met dezelfde uitdagingen omgaan.

        WAT JE ZULT VERKENNEN, ERVAREN EN LEREN

Je leert dat je als volwassene een keuze hebt. Je wordt niet meer geleefd door oude overtuigingen en invloeden, maar je bepaalt zelf hoe je wilt leven. Je leert hoe je steeds meer vanuit jouw eigen kwaliteiten en kracht jouw eigen en unieke weg kunt gaan. 

VOOR WIE

Voor mensen die op een ontspannen wijze contact willen maken met zichzelf. Die ‘uit de ban’ van hun verleden willen loskomen en weer vanuit hun essentie en kracht willen gaan leven. Die willen ontdekken waar hun verlangen ligt en de inspiratie naar uitgaat, en wat er voor nodig is om daar meer invulling aan te geven in het leven.

 

“De training heeft me gestimuleerd om met meer compassie naar mezelf en mijn gedrag te kijken. Empowerment is voor mij ook om bepaalde situatie (tijdelijk) uit de weg te gaan. Nee te zeggen als ik een nee voel. Ik deed dat al steeds meer, maar kon me daar ook wel eens schuldig om voelen”

                                  – Ida

DATA

6 x op de woensdag: 8, 15, 22 en 29 maart. 5 en 12 april. Tijdstip: 10.00 t/m 12.00.

AANMELDEN GRAAG VIA

edanzherstelacademie@gmail.com

OPSTELLING VAN HET VERLANGEN

Een opstelling van het verlangen is een belangrijk middel om bloot te leggen wat jou er onbewust van weerhoudt om jouw verlangen te vervullen. Welke grote of kleine stap kan jij nu zetten om daar dichter bij te komen? 

Het startpunt van de opstelling begint met het formuleren van jouw verlangen. Met andere woorden, wat is je intentie, wat wil je graag bewerkstelligen voor jezelf in de toekomst? 

Niet te doorbreken blokkades wijzen vaak op een onderliggende onbewuste ingrijpende ervaring in je leven. Een blokkade die jou ervan weerhoudt datgene te manifesteren wat jij zo graag wilt. Als je dat niet oplost zul je vaak geen stappen kunnen zetten in die richting waar jouw verlangen naar uitgaat.   

De opstelling helpt je om alsnog in contact te komen met de situatie waar de onbewuste negatieve overtuiging en de belemmerende overlevingsstrategie vandaan komt. Door deze gevoelens alsnog te voelen, verwerk je ze, en hervindt je je levenskracht en vitaliteit weer terug, die je toen in die situatie bent kwijtgeraakt. Het heeft veel te maken met de realiteit, met erkennen wat er is, wat er mag zijn. Dat dit de eerste stap is, anders kan je niet verder. 

Onbewuste patronen die je tegenhouden, worden zichtbaar. Het dringt tot je door, dit gaat over mij! Je krijgt contact met wat je gevormd heeft, en met je achtergrond. Als je besef krijgt wat voor kwetsende ervaring er onder je blokkades zit en de weg van heling inslaat, stelt dat je in staat om anders te kiezen en te handelen. 

Dan stap je uit cirkel van niet effectief gedrag. Op deze wijze kun je met meer bewustzijn en levenskracht weer richting geven aan een veel meer vervullend leven! 

16 februari // 19.00 t/m 22.00 // De Bloeiende Lotus // Groningen // € 75,00