Wil je meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam?

Meditatie kan gezien worden als een vorm van spirituele en geestelijke oefening. betekent. Er bestaan vele vormen van mediteren die allemaal zijn eigen stijl hebben.

Meditatie is onder andere het focussen en concentreren van de geest op één ding. Dit kan zijn je eigen ademhaling, lichaamssensaties, je gedachten, een woord, een object, zintuigen (voelen, ruiken, proeven en horen). Hierdoor focus je de geest op het moment en wat zich nu afspeelt. Hierdoor kun je erg goed leren focussen op een bepaald iets zonder afgeleid te raken van buitenaf of binnenuit. 

Tijdens het mediteren denk je misschien aan verschillende dingen, dingen die gebeurt zijn of die nog moeten gebeuren. Je laat je niet storen door deze gedachtes en gevoelens maar laat ze juist voorbij gaan. Je leert je geest om alle veranderingen in je lichaam en geest te ontdekken. Je bent je wel bewust van alle gevoelens en gedachtes maar laat ze gewoon aan je voorbij gaan. Je leert er naar te kijken alsof ze niet bij jou horen. 

De vraag is natuurlijk, waarom zou ik moeten mediteren? Wat heb ik aan meditatie en is het wat voor mij? Nou, het is eigenlijk voor iedereen wel geschikt. Mediteren brengt je namelijk veel voordelen zoals: verlaging van je hartslag, verbetering van je ademhaling, verbetering van je reactievermogen verbetering van je lichaamshouding, minder angst, minder stress, verbetering van je concentratievermogen, je minder snel depressief voelen, verbetering van je zelfvertrouwen, verhogen van je innerlijke rust, verbetering van je weerbaarheid en bovenal om beter met je gedachtes te leren omgaan!

Ontdek het zelf!