Een sprookje over een jongen die een man wordt

De ‘Wildeman’ duidt op wilde, tomeloze krachten. Deze bron van energie kan je angst inboezemen zodat je hem gevangen zet in een kooi. Het is een wilde, geweldige kracht, die te maken heeft met onze driften en begeerten, met woede, vernietigingskracht, maar ook met de scheppende krachten van de seksualiteit en krachten als uitbundigheid, spontaniteit, enthousiasme en creativiteit. Het is jouw ware mannelijke potentieel.

In onze kindertijd wordt de wildeman in ons meestal al vroeg in een kooi gezet. Als je woedend bent of je wild en uitbundig gedraagt word je geleerd om rustig te zijn, stil te zitten, je aan te passen. De krachten van de wildeman krijgen daardoor geen kans zich om te vormen, zodat ze in dienst komen te staan van jouw ontwikkeling. Het kost veel energie om ‘de wildeman’ onder de duim te houden, want hij wil zo graag de kooi uit. Het onderdrukken van ‘de wildeman’ gaat ten koste van innerlijke kracht, creativiteit en levenslust. Je past je aan zoals andere mensen vinden dat je je moet gedragen.

Bij degenen die de krachten van de wildeman weet te verlossen roepen deze een grenzeloos verlangen op hun innerlijke vrijheid te behouden in plaats van zich gedwee te voegen in conventie en opgelegd lot. Door een levendig zoeken naar kennis op de uiteenlopendste gebieden in plaats van blindelings schoolse kennis op te nemen. En bovenal, een onverzadigbaar verlangen naar de wereld, naar de volheid van al haar verschijnselen en avonturen.

De wildeman, aanvankelijk een bedreiging, gebonden en gekooid, blijkt een koninklijke kracht te zijn, die vele schatten bezit. Zijn schatten schenkt hij aan degene, die hem verlost, die in staat is het ware wezen van de wildeman te zien. Het wezen dat zichtbaar en beleefbaar kan worden als je de wildeman niet onderdrukt en gevangen zet maar als je kunt ontdekken wat hij je te geven heeft als je op zijn kracht vertrouwt.